Referat fra generalforsamling 18. april 2024

kl 1300 - 1600

 

På generalforsamlingen til NOPK på Norsk Oljemuseum møtte i alt 10 medlemmer.

Møtet startet med et meget interessant foredrag av journalist Bjørn Vidar Lerøen. Han er uten tvil Norges mest erfarne og kunnskapsrike oljejournalist med 50 års fartstid i pressen i bl.a. Bergens Tidende, Aftenposten og info-avdelingen til Statoil/Equinor. Lerøen har også utgitt rundt 12 bøker med tilknytning til energi og olje. Han uttrykte skuffelse over uvitenheten blant politikere og menigmann om oljens – og ikke minst gassens – betydning for Norge. Norges gass bidrar til energisikkerhet i Europa, samtidig som den og oljen har gjort Norge til et velstående land. Dette skyldes ikke minst forutseende og dyktige politikere på 1960- og 70-tallet.

 

Årsberetningen ble så gjennomgått:

·         Styret har bestått av Rolf Øverland, formann, Øivind Breda, kasserer og Arvid Bærheim, sekretær.

·       Styret har hatt noen få styremøter i 2023, fortrinnsvis over telefon.

·         Uformelle møter har vært holdt på Kvadrat første torsdag i måneden med en oppslutning på 4 til 9 deltagere hver gang.

·         20 oktober hadde vi en vellykket høstsamling med middag på Phileas Fogg i Stavanger med 18 deltakere inkl. ektefeller/partnere.

·       Det har ikke vært møter hos eksterne selskaper i år, hovedsakelig på grunn av manglende oppslutning blant medlemmene.

·         Lars H. Helgesen er fremdeles vår utmerkede webmaster som holder orden på vår hjemmeside: http//www.oljepionerene.no

 

Deretter var det gjennomgang av:

·         Regnskapet for 2023/2024

·         Medlemslisten gjennomgått. Rundt 30 betalende medlemmer i 2023.

·         Kontingent. Kr. 100 blir fortsatt medlemskontingent.

·         Innkommende saker (ingen), men flere benkeforslag. Bl.a. ble det foreslått å invitere medlemmer med ektefeller til middag på Phileas Fogg til høsten som i fjor. Rolf har allerede bestilt bord til dato 18.10.24 kl.18:30 (Dette er til «selvkost»)

·         Det ble også foreslått at vi tar julegrøt hos MatverketKvadrat der vi har de månedlige samlingene som fortsetter som før. Dette er den viktigste samlingsplassen for pionerene.

·         I år er det 50 års jubileum for ONS i Stavanger, og Arvid foreslo at vi skulle kontakte styret i ONS og be om at NOPK medlemmer blir invitert til gratis deltakelse. Arvid tar kontakt med Leif Sevland for å høre om dette er mulig.

·         Valg av styret. Nåværende styre ble enstemmig gjenvalgt.

 

Til slutt: Det var servering av kaffe og wienerbrød under årsmøtet. Stemningen var meget god med mye mimring om løst og fast fra pionertida. Møtet viste at det fremdeles er liv og humor i den gamle pionergjengen. Miljøproblematikk, og andre saker som ble diskutert, viser at oljepionerene er en oppegående gjeng, og slett ikke fossiler, som mange tror.

 

Takk til alle som deltok!

 

Vennlig hilsen

Styret i NOPK