Da Hedvig skulle ut og handle for sjefen

Denne historien er fra den aller første tiden i oljå. Et firma som skulle drive seismiske undersøkelser i Nordsjøen holdt på og etablere seg. Firmaet var GSI, Geophysical Servive International. De hadde fått tak i noen små lokaler i øvre Holmegate, og trengte både folk og kontorutstyr. Den første norske de ansatte var min eks, Hedvig Flornes.

Etter GSI jobbet hun foresten noen år i Odeco også, før hun begynte hos Amoco i Oslo

Det gikk greit da hun ble bedt om å kjøpe inn en 'weighing machine'. Siden det var kontorrekvisita det var snakk om, var det greit nok at Texaneren kalte en brevvekt for en 'veiemaskin'

Men da sjefen en annen dag ba henne kjøpe med en boks hermetisk mais for ham, ble det etter hvert litt mer forvikling. Vel, hun på vei ut døren for å handle, men på veien ut, traff hun på en annen amerikaner som spurte hvor hun skulle. Men da hun svarte: I'm going out to by my boss some ''tinned mice'', ja da ble fyren rar i masken. Rett inn til sjefen for han og lurte på om sjefen var blitt rar. Riktignok visste han at han var sær i matveien, men at han spiste hermetiske mus?

Lars H. Helgesen
Skjetten 28/1-01

tilbake Tilbake