Etter fire uker med jobb dag og natt mens riggen hadde slitt seg i uværet, var var vi to som ville hjem.

Vi fikk ikke plass på noe helikopter, men vi kunne få være med på en supplybåt. Da denne kom, var det en styrmann som skulle være tøff, og som fikk æren av å gå først. Bølgene tok både han og basketen med kofferter og hele stasen inn under dekkshuset. Da skipperen så hvor galt dette var, forsvant han i mørket uten oss.

Dagen etterpå kom Bergen Air Transport sitt helikopter med folk, og to av oss bestemte oss for at vi skulle ta denne hjem, det fikk bære eller briste. Etter at folkene hadde gått ut, lurte vi oss inn med hver vår verktøykiste og satte oss bak i helikopteret, bak siste stol. Dette helikopteret hadde setene langs veggen på hver side. Da folkene siden kom inn, og flyveren kom og ropte opp alle, satte han seg inn og startet opp. Det var visst litt tungt, for han kom ut igjen og spurte om det var noen som ikke var ropt opp, men ingen svarte. Han dro siden helikopteret opp og turen inn til Sola gikk bra. Det er vel den eneste gangen noen har hatt to blindpassasjerer på helikopter fra feltet!

Historien sluttet med at de to andre som var med endte opp med en 8 ukers tur totalt, og riggen havnet helt opp mot Scottlandskysten før de fikk kontroll med den. Dette var min første tur på Drillship, - husker det som om det var i dag.

Reidar Larsen
19/12-07

tilbake Tilbake